Прокуратура Донецька підготувала звинувачувальний акт відносно чотирьох працівників міліції за правопорушення, пов'язані з тортурами і перевищенням влади , повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

Міліціонерам загрожує до 10 років в'язниці.

«У ході досудового розслідування встановлено , що правоохоронці безпідставно затримали двох донеччан 1978 р.н. і 1983 р.н. та доставили їх у пункт міліції.

За попередньою змовою троє лейтенантів і старший лейтенант вимагали у затриманих повернення грошових коштів , які вони нібито вкрали у торговому закладі.

Перевищуючи свої службові повноваження , співробітники міліції завдали двом жителям Донецька тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості», - повідомив начальник відділу наглядової діяльності при проведенні досудового розслідування в органах прокуратури Донецької області Максим Бовт.

За даним фактом слідчими прокуратури м.Донецька було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) та за ч.2 ст.127 (катування за попередньою змовою групою осіб) КК України. Слідство у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226