Кооперативи отримають у лізинг спеціальні автокрамниці для збуту фермерської продукції в містах. Також в Україні побудують мережу кооперативних елеваторів для фермерів , щоб знизити вартість логістики. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк на зустрічі з лідерами фермерського руху.

« Питання збуту зерна залишається одним із найактуальніших. Ми постійно влаштовуємо зустрічі з зернотрейдерами . Однак проблеми виробників зерна є першочерговими . Так , ми вже зменшили вартість фітосанітарних сертифікатів на зерно. Також працюємо над здешевленням перевезень «Укрзалізниці» , послуг припортових елеваторів. Однак цього мало. Якщо виробники зерна об'єднаються в кооперативи , то отримають додаткову допомогу від держави в цьому та інших напрямах», - підкреслив міністр.

Микола Присяжнюк зазначив , що в Україні необхідно створювати кооперативні елеватори. Зараз відпрацьовується модель фінансування їх будівництва . За словами міністра , такі елеватори можуть розміщуватися біля точок відправлення зерна , щоб уникнути додаткової перевалки .

Крім того , Присяжнюк нагадав про можливість збуту решти сільгосппродукції через заготівельно-збутову мережу «Рідне село».

« Стартує пілотний проект «Рідне село» , який привабливий і для вас , і для споживача . Так, у містах створять збутові точки . А кооперативи отримають у лізинг необхідне обладнання для організації пунктів збору продукції . Це будуть спеціальні автокрамниці для продажу молока , м'яса , овочів і фруктів», - зазначив міністр.

Присяжнюк закликав фермерів подавати заявки на отримання цієї техніки для організації заготівельних пунктів. Після цього будуть визначені перші 3-4 області для реалізації проекту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235