Президент України Віктор Янукович планує здійснити візит до Китайської Народної Республіки у грудні цього року, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Планую відвідати Китайську Народну Республіку цього року і провести переговори з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін і прем'єр-міністром ради Китаю Лі Кецяном», - сказав Янукович під час зустрічі з членом постійного комітету політбюро Центрального комітету Комуністичної партії Китаю, членом секретаріату Центрального комітету Комуністичної партії Китаю Лю Юньшанем.

«Я з нетерпінням чекаю грудневої зустрічі», - зазначив Президент.

За словами Януковича, створенню надійної платформи для виведення міждержавних відносин на якісно новий рівень сприятимуть проекти Договору про дружбу і співробітництво між Україною і Китаєм, а також Програми розвитку відносин стратегічного партнерства між країнами на 2013-2017 роки.

«Розраховую, що ці документи будуть підписані в ході мого майбутнього візиту» , - сказав Янукович.

У свою чергу, Лю Юньшань висловив переконання, що візит Янукович стане важливою подією у двосторонніх відносинах між Україною і Китаєм. «Китайська сторона цьому візиту надає великого значення, зараз йде активна підготовка», - сказав він.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович перебував у Китаї з державним візитом у вересні 2010 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

333