Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що Україна повинна зробити все, щоб конструктивна співпраця політичних сил, яка спостерігається сьогодні в процесі підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, продовжилася після її підписання.

Про це він заявив у п'ятницю в ході зустрічі з головою Верховної Ради України Володимиром Рибаком у Вільнюсі (Литва) за участю Високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки, віце-президента Європейської Комісії Кетрін Ештон, повідомляє прес-служба ВРУ.

Згідно з повідомленням, у свою чергу Ештон дала високу оцінку роботі, яка виконана у Верховній Раді за останній пленарний тиждень. Вона висловила подяку голові Верховної Ради за його особистий внесок в організацію роботи парламенту.

Рибак підкреслив, що співпраця з ЄС є консолідуючим фактором для українського суспільства. «У підходах до розвитку взаємодії з Європейським Союзом збігаються позиції всіх гілок влади. Європейський вибір - це спільна основа політичної програми провідних парламентських сил, а також ланка, що об'єднує українське суспільство» ,- зазначив він.

Рибак поінформував, що Україна докладає послідовні зусилля до забезпечення прогресу в реалізації реформ. «Здійснюється робота з удосконалення виборчого законодавства і системи правосуддя, а також активізації процесу реформ відповідно до Порядку денного асоціації Україна-ЄС. Ми будемо докладати подальших зусиль, щоб очікувані кроки в рамках нашої компетенції були здійснені в максимально короткі терміни», - сказав голова ВРУ.

Він запевнив, що «Верховна Рада України готова врахувати рекомендації щодо приведення національного законодавства у відповідність до стандартів ЄС і ратифікацією Угоди в стислі терміни після її підписання».

Керівник парламенту зазначив, що в даний час центр євроінтеграційної роботи в Україні перейшов до парламенту, а потім потрібна консолідована робота як влади, так і опозиції.

Як нагадав Рибак, цього тижня народні депутати розглянули сім законопроектів євроінтеграційного напряму , в тому числі вирішили питання з проведенням виборів у «проблемних » округах.

Як повідомляв ForUm, у четвер парламент включив до порядку денного і направив до Конституційного суду зміни до Конституції в частині посилення гарантій незалежності суддів, а також призначив дату виборів у п'яти «проблемних» округах.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми виборчого правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1261