Для призначення виборів у проблемних 11-му і 71-му округах парламент підготує окремий законопроект. Про це кореспонденту ForUm'у заявив лідер фракції Партії регіонів у парламенті Олександр Єфремов.

«Юристи вивчатимуть дане питання, і ми підготуємо відповідний законопроект», - сказав він.

У той же час регіонал не зміг припустити, чи встигне Верховна Рада прийняти даний законопроект, щоб призначити вибори в цих округах на 15 грудня, як у п'яти решта.

«Члени ЦВК зберуться, висловлять свою точку зору, потім ми будемо приймати рішення», - зазначив Єфремов.

Як раніше повідомляв ForUm, 8 лютого Вищий адміністративний суд України рішенням від 8 лютого 2013 р. визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних округах №11 (Вінниця) і №71 (Закарпатська область ) де обрані відповідно Олександр Домбровський та Павло Балога.

Приводом для такого рішення ВАСУ послужив позов депутата Верховної Ради VI скликання Юрія Кармазіна, який заявив про фальсифікації виборів у даних округах.

Вищий адміністративний суд своїм рішенням зобов'язав ЦВК провести повторні вибори в цих округах.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера не бачить легітимного законодавчого механізму для призначення повторних виборів в одномандатних округах №11 і №71, де було обрано народними депутатами Павла Балогу та Олександра Домбровського.

Вчора, 5 вересня, Верховна Рада призначила на 15 грудня повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - № № 94 (Обухів , Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 (Київ, Шевченківський район).

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

265