У зв'язку із загостренням ситуації безпеки в Сирійській Арабській Республіці, МЗС наполегливо рекомендує громадянам України дотримуватися попередніх рекомендацій про відвідування цієї країни, а також враховувати, що ескалація сирійського конфлікту робить негативний вплив на умови безпеки в суміжних з САР регіонах сусідніх держав. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Зокрема, напруженою залишається ситуація в Тріполі і північних та східних районах долини Бекаа в Лівані. Також небезпечним у зв'язку з цим може бути відвідування південно-східних провінцій Туреччини: Стамбул, Ізмір, Кіліс, Урфа, Мардін, Ширнак.

Враховуючи це, МЗС рекомендує утриматися від поїздок у вищевказані райони.

У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, громадянам України слід звертатися до Посольства України в Ліванській Республіці за телефонами +961 592 19 75, +961 592 19 72; Посольство України в Туреччині +9 0533 307 72 32.

Також у МЗС України функціонує цілодобова телефонна гаряча лінія +38 044 238 16 57.

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаску, організовану військами уряду, унаслідок якої, за даними опозиції, кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

За даними американських ЗМІ, президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму в Сирії навіть у тому випадку, якщо не отримає підтримку конгресу США.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що США повинні представити інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї в Сирії урядовими військами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250