Виборча кампанія з повторних виборів у п'яти округах, які Верховна Рада призначила на 15 листопада, стартує в середині жовтня, але парламент повинен виділити на неї гроші, повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрія Магера.

«Середина жовтня - це буде початок виборчого процесу, якщо день голосування - 15-го грудня» , - сказав він.

За словами заступника голови ЦВК, для організації та проведення виборів Верховна Рада ще має ввести зміни до держбюджету про фінансування цих виборів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Центральній виборчій комісії, щоб пройти належним чином цей процес, потрібно, щоб Верховна Рада прийняла ще один закон - про внесення змін до закону про держбюджет на 2013-й рік», - сказав Магера.

За його словами, передбачені раніше в держбюджеті кошти на проведення в поточному році проміжних і повторних парламентських виборів Кабінет Міністрів направив на інші цілі.

«Ця проблема виникла тому, що з бюджету уряд змушений був перекинути кошти на відшкодування заборгованості перед підприємством «Сітронікс» за відеоспостереження на парламентських виборах , - пояснив заступник голови ЦВК.

Він повідомив, що гроші на погашення даної заборгованості Кабмін зняв також зі статті «Управління виборчим процесом», які були передбачені на видатки на функціонування самої ЦВК, в тому числі на заробітну плату співробітникам секретаріату.

«Тому немає жодної копійки на проведення цих повторних виборів» , - констатував Магера.

Разом з тим, заступник голови ЦВК вважає, що у Верховній Раді не повинно виникнути проблем з ухваленням цього закону.

«Я не думаю що буде великою проблемою внести зміни до закону про держбюджет, тим більше законопроект у Верховній Раді вже є і залишилося тільки проголосувати за нього», - сказав він.

При цьому Магера не зміг назвати суму, яка знадобиться для проведення цих виборів, пояснивши, що найближчим часом фахівці ЦВК уточнять її.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила на 15 грудня повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - №94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ , Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 (Київ, Шевченківський район). Закон встановлює, що виборчих процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування.

5 листопада 2012 р. Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах №№94, 132, 194, 197, 223.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

411