Європейський парламент наступного тижня проведе дебати і схвалить резолюцію щодо тиску Росії на країни «Східного партнерства».
 
Як повідомили в прес-службі віце-президента парламентської асамблеї Євро-Нест (ЄС-країни «Східного партнерства» - Ред.) Яцека Сарюш-Вольського, відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні конференції президентів Європарламенту.

«Я задоволений, що Європейський парламент визначить чітку позицію з цього питання» , - цитує депутата «УНІАН».

Сарюш-Вольський зазначив, що останні події, такі як заява Вірменії про приєднання до Митного союзу, заява прем'єр-міністра Грузії про можливість розгляду такого приєднання, а також торгова війна з Україною і численні погрози Молдові є «нахабною спробою» поставити проект «Східне партнерство» під питання.
 
«Пропозиція і переговори щодо угод про асоціацію з нашими країнами - східними сусідами, поставили їх під тиск з боку Росії. У ЄС є відповідальність захищати східних партнерів від неприйнятних дій Росії, спрямованих на відвернення їх від асоціації з ЄС» , - заявив європейський депутат.

Згідно з рішенням конференції Президентів, дебати відбудуться в наступний четвер на пленарному засіданні Європарламенту в Страсбурзі.

Як повідомляв ForUm, напередодні міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що якщо Росія буде продовжувати тиснути на Україну через майбутнє підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, це матиме наслідки для діалогу Брюсселя з Москвою.

Молдова втомилася жити в умовах тиску з боку Росії через переговори країни про Асоціацію з Європейським Союзом.

Про намір вступити до МС президент Вірменії Серж Саргсян заявив під час візиту до Москви, після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Президент США Барак Обама і глава шведського уряду Фредрік Райнфельдт висловили підтримку ініціативі «Східне партнерство».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

469