Шевченківський районний суд столиці засудив до 5 років позбавлення волі столичного міліціонера за звинуваченням в отриманні 1,5 тис. доларів США неправомірної вигоди, повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Так, розслідуючи кримінальну справу за фактом крадіжки мобільного телефону, працівник Шевченківського райуправління міліції вимагав та отримав вказані кошти за непритягнення до кримінальної відповідальності киянки, яка підозрювалася у скоєнні цього злочину.

У приміщенні службового кабінету брат дівчини передав капітанові міліції 1,5 тис. доларів, які той попросив покласти в його сейф. Після цього хабарник був затриманий правоохоронцями.

За вироком суду міліціонера визнали винним у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) і призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, суд позбавив засудженого звання капітана і права обіймати посади в правоохоронних органах і органах влади в найближчі два роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253