Завтра на вечірньому засіданні Верховної Ради парламентарії можуть призначити дату виборів народних депутатів у п'яти проблемних округах. Про це , як передає кореспондент ForUm'у , після наради представників парламентський фракцій в кабінеті у голови Верховної Ради Володимира Рибака заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За його словами , до обіду завтрашнього дня парламентарії планують визначити дату виборів.

Яценюк зазначив , що це може бути 8, 15 або 22 грудня. «Я сподіваюся , що завтра ми проголосуємо це питання за основу і в цілому» , - підкреслив нардеп.

Нагадаємо , уряд розробив нормативну базу для проведення повторних виборів до Верховної Ради України в одномандатних округах , у яких на попередніх виборах було неможливо встановити результати .

5 листопада 2012 року Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування в мажоритарних округах №№94 , 132 , 194 , 197 , 223.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради у цих округах.

23 квітня Конституційний суд України відмовив у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням 54 народних депутатів України про перевибори у п'яти «проблемних округах ».

Нагадаємо , проводити повторні вибори у п'яти проблемних округах краще у позавідпустковий період, вважають у Центральній виборчій комісії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246