В Умані Черкаської області ввечері 3 вересня водолази врятували 20-річного паломника, громадянина держави Ізраїль, який ледь не втопився у кар'єрі, де купаються хасиди.


Як стало відомо «УНІАН», біля кар'єру, де зазвичай купаються хасиди, обладнаний цілодобовий стаціонарний пост зведеного загону правоохоронців. Водолази побачили, що хасид почав тонути і відразу кинулися на допомогу.

Витягнувши його на берег, працівники ДСНС у Черкаській області спільно з правоохоронцями надали прочанинові першу медичну допомогу. За попередніми даними, через низьку температуру повітря та води, ногу паломника могла звести судома.


Торік на цьому кар'єрі рятувальники врятували хлопчика-хасида, який впав у воду. А позаторік тут втопився 19-річний хасид.

Нагадаємо, станом на вечір 3 вересня в місто приїхали понад 20 тис. хасидів з 14 країн. За попередніми даними, на святкування іудейського нового року в Умані з'їдуться понад 24 тисячі паломників із понад 20 країн світу.

Цього року новий рік хасиди святкуватимуть з 4 на 5 вересня. Охорону громадського порядку в Умані під час паломництва забезпечують 429 міліціонерів, 12 ізраїльських поліцейських і 129 співробітників ДСНС, у тому числі водолази, хіміки, піротехніки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

448