З пунктів базування Чорноморського флоту сьогодні взяли курс на протоки Босфор і Дарданелли великі десантні кораблі Чорноморського і Балтійського флотів «Новочеркаськ» і «Мінськ». Про це повідомили в управлінні прес-служби і інформації Міноборони Російської Федерації.

«Військово-морський флот Росії продовжує поетапну ротацію бойових кораблів і суден забезпечення постійного оперативного з'єднання, що виконують завдання військової присутності в Середземному морі» , - зазначили в Міноборони , повідомляє « ИТАР - ТАСС ».

«5-6 вересня, пройшовши протоки, великі десантні кораблі прибудуть у призначений район Середземного моря і приступлять до виконання завдань за планами оперативного командування в далекій зоні, що дислокується на борту великого протичовнового корабля Тихоокеанського флоту «Адмірал Пантелєєв», - уточнили у військовому відомстві.

Одним із завдань постійного оперативного з'єднання ВМФ Росії в Середземному морі «є комплексне спостереження за повітряною, підводною і надводною обстановкою в районі перебування», поінформували в Міноборони, додавши, що ротація російських бойових кораблів у Середземному морі триватиме до середини вересня.

Як раніше повідомляв ForUm, угруповання російського військово-морського флоту в Середземному морі не буде нарощуватися, незважаючи на загострення ситуації в регіоні.

Президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування в Сирії хімічної зброї.

Учора, 3 вересня, Міноборони РФ зафіксувало пуск балістичних ракет у Середземному морі, проте це виявилися навчальні мішені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

189