Вірменія має намір вступити до Митного союзу і згодом брати участь у формуванні Євразійського економічного союзу. Президент РФ Володимир Путін таке рішення підтримав і висловив готовність сприяти цьому процесу.

«Президент республіки Вірменія Серж Саргсян заявив про рішення його країни вступити до Митного союзу і вжити у цих цілях необхідні практичні кроки, а в подальшому брати участь у формуванні Євразійського економічного союзу» , - йдеться в спільній заяві президентів двох країн за підсумками переговорів на вищому рівні.

Путін і Саргсян підтвердили націленість Росії та Вірменії на подальший розвиток економічної інтеграції на євразійському просторі. Сторони обговорили стан і перспективи двостороннього союзницького партнерства і питання зовнішньополітичної взаємодії, йдеться в заяві.

Тема вступу Вірменії до МС піднімалася з 2010 року. У серпні 2012 року сторони вирішили створити робочу групу з обговорення цього питання. У той же час європейські дипломати пропонували Єревану вибір: або рухатися у напрямку до ЄС, або приєднуватися до Євразійського економічного співтовариства.

Митний союз почав роботу у 2010 році. Спочатку до нього увійшли Росія , Білорусь і Казахстан. Згодом про намір стати його учасниками заявляли також Киргизія і Таджикистан.

За матеріалами: «ІТАР -ТАРС» , РІА «Новости».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

660