Комісія Київради просить прокуратуру перевірити всі без винятку столичні парковки, повідомили в прес-службі міської прокуратури.

З відповідним проханням звернувся голова постійної комісії Київради з питань правопорядку, регламенту та депутатської етики Віталій Павлик.

«В умовах надзвичайної ситуації з відсутністю в бюджеті міста необхідних коштів для фінансування реконструкції та ремонту автодоріг, об'єктів транспортної і соціальної інфраструктури, недонадходження відповідних коштів - є критичним» , - зазначив голова комісії.

Представник Київради офіційно звернувся до прокуратури столиці про необхідність проведення перевірок всіх без винятку парковок Києва на предмет відповідності їх діяльності вимогам закону та повноти виконання власниками автостоянок фінансових зобов'язань перед територіальною громадою.

Як повідомлялося, в поточному році прокуратура Києва виявила близько 60 парковок, що працюють з грубими порушеннями. Встановлено, що в результаті їх функціонування бюджет столиці щомісячно недоотримує майже 17 млн ​​гривень податків. За результатами перевірок прокуратура Києва вже пред'явила до суду 17 позовів про розірвання договорів між КП «Київтранспарксервіс» та суб'єктами господарювання, які експлуатують паркування без належних правових підстав.

Перевірки тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217