Завдавання удару по Сирії призведе до поширення екстремізму і може спровокувати масштабну війну на Близькому Сході , вважає президент Сирії Башар Асад.

«Близький Схід - це порохова бочка, до якої сьогодні наближається вогонь», - заявив Асад в інтерв'ю газеті Figaro.

Відповідаючи на запитання про те , якою буде відповідь сирійського режиму у разі військового втручання ззовні , він зазначив , що говорити треба не тільки про відповідь Сирії , але про те , що може статися після завдавання першого удару , повідомляє РІА «Новости».

«Ніхто не знає , що станеться. Всі втратять контроль над ситуацією , коли порохова бочка вибухне. Хаос і екстремізм поширяться , існує ризик війни у цілому регіоні» , - сказав Асад .

Нагадаємо , загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції , кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

За даними американських ЗМІ , президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму у Сирії навіть у тому разі , якщо не отримає підтримки конгресу США .

Президент Росії Володимир Путін заявив , що США повинні представити інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї у Сирії урядовими військами.

1 вересня держсекретар США Джон Керрі заявив , що американська влада має докази застосування хімічної зброї під Дамаском .

Президент України Віктор Янукович заявив , що Україна виступає проти розв’язання ситуації у Сирії військовими методами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

371