Чернігівська і Житомирська митниці України у зв'язку із заходами щодо боротьби з африканською чумою свиней ( АЧС ) заборонили ввезення із Білорусі на українську територію товарів , які підлягають ветеринарно-санітарному контролю . Про це повідомили у прес-службі Державного митного комітету (ДМК ) республіки .

«З метою інформування громадян, які перетинають білорусько-український кордон , Чернігівська та Житомирська митниці України повідомили митні органи Білорусії про введення заборони на ввезення на територію України товарів, які підлягають ветеринарно-санітарному контролю і можуть переносити збудників африканської чуми свиней», - зазначають у ГТК , повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зокрема , заборонено ввезення живих свиней та інших живих тварин , свіжої , охолодженої або мороженої свинини , їстівних субпродуктів великої рогатої худоби , свиней , овець , кіз , коней , ослів , мулів . Також заборонено ввозити м'ясо і їстівні м'ясні субпродукти у солоному , копченому або сушеному вигляді , ковбаси , шкури тварин , білкові концентрати , кісткову муку і ще цілу низку товарів .

У той же час заборона не поширюється на молочну продукцію , вершкове масло , сири , яйця і натуральний мед .

Як повідомляв ForUm , на українському кордоні з Росією і Білоруссю максимально посилять контроль , щоб не допустити поширення африканської чуми свиней. Зокрема , планується повністю обмежити рух громадян та вантажів за межами спеціальних пунктів пропуску.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

495