Ліга арабських держав (ЛАД ) зажадала від ООН вжити щодо Сирії жорстких заходів у відповідь на застосування сирійським режимом хімічної зброї.


«ООН і світова спільнота повинні виконати свої зобов'язання відповідно до статуту ООН і міжнародних законів , вживши (проти сирійського режиму - Ред.) необхідних заходів залякування» , - йдеться у заяві, прийнятій на нараді глав МЗС ЛАД.


У ній наголошується , що відповідальність за застосування хімічної зброї у Сирії 21 серпня несуть саме сирійська влада , за що її слід «притягнути до суду» , як усіх інших «воєнних злочинців» , пише «Інтерфакс - Україна».


Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Сауд аль -Фейсал зазначив у виступі на нараді , що «опозиція міжнародної акції ( проти Сирії - Ред.) тільки заохочує режим на вчинення нових злочинів» .


Глава Національного комітету сирійських революційних і опозиційних сил ( НКСРОС ) Ахмед Джарба , виступаючи на нараді , зазначив : «Сьогодні я виступаю перед вами , щоб звернутися до почуттів братерства і гуманізму і попросити підтримати міжнародну операцію проти руйнівної військової машини».


Разом з тим , частина міністрів, зокрема , представники Єгипту, Іраку , Лівану , Тунісу , Алжиру , виступили проти іноземного втручання у сирійських конфлікт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264