Лідер Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський вважає , що Харків , Донбас і Крим - це землі Росії . Про це він заявив в ефірі інформаційного каналу «Росія 24», повідомляє «Новий Регіон».

«Ми , звичайно , хочемо найліпших відносин . Хочемо дружити з усіма. Ми стоїмо на повазі. Але якщо вони перші починають? Ми ж повинні відповісти?» - сказав він.

«А щоб вони не починали , у них не повинно бути правових підстав. Донбас - це Росія , Крим - це Росія. То Петро I дарує вподобаному воєводі поруч з Харковом місто... Що ти робиш! Харків - російське місто! Потім Сталін Донбас віддає! Хлопці , беріть! Що йому , грузину , шкода російських земель? Потім Хрущов - нате Крим! Що це таке? Що це за політика?» - обурився Жириновський.

Він також стурбований тим , що у вищих навчальних закладах України викладають українською мовою.

«І зараз мільйони росіян повинні вчити дітей українською мовою , всі вузи переходять на українську мову... Скрізь звужується сфера російської мови! За що?! За що російський народ повинен позбавляти себе мови? Рідної культури? Все зробили комуністи» , - додав глава ЛДПР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343