Екс-ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник знайдений в Австрії , куди потрапив через Білорусь. Про це «Сегодня» неофіційно повідомили правоохоронці.

«Така інформація є у МВС. Мельника можуть доставити із Австрії», - заявило джерело газети.

Також сестра Мельника Олена підтвердила інформацію , що її брат в Австрії. «Значить , вам правильно сказали» , - відповіла вона на запитання, чи в Австрії перебуває її брат.

Втім, у МВС і ГПУ уточнюють , що втікача ще не затримано. А відповідно, процедура екстрадиції не розпочата.

«Тільки після отримання документа з печаткою та підписом , що громадянин затриманий , може бути запущений процес екстрадиції » , - зазначили у прес-службі ГПУ.

У той же час у Посольстві України в Австрії виданню сказали , що, за їхніми документами , офіційне перебування Мельника у цій країні не підтверджується.

Як відомо , Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України . Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у свій вуз .

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту

13 серпня був оголошений у міждержавний розшук , а 14 серпня - в міжнародний .

27 серпня глава МВС Віталій Захарченко заявив, що правоохоронні органи встановили місце перебування Мельника і готуються до його затримання та екстрадиції в Україну .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

418