Проти російського актора Олексія Паніна , який образив кримських татар , відкрили ще одне кримінальне провадження, повідомила прес-офіцер Алуштинського міського відділу міліції Євгенія Асмолова.

За її інформацією , провадження відкрили за статтею КК України «умисні дії , спрямовані на розпалювання національної , расової чи релігійної ворожнечі та ненависті».

Ініціатором заяви став депутат кримського парламенту , перший заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Він написав заяву до кримської прокуратури . Звідти справу передали до Главку міліції , а вони - нам , тому що інцидент з Паніним стався саме в Алушті» , - повідомила виданню Асмолова .

За її словами , міліціонери вже поспілкувалися з місцевим таксистом , який потерпів від дій Паніна. Які саме слідчі дії проводили з самим актором , прес-офіцер не уточнила , пославшись на таємницю слідства.

Нагадаємо , міліція Криму відкрила кримінальне провадження за статтею 125 КК України - «умисне легке тілесне ушкодження » після аварії за участю Паніна , яка викликала резонанс у пресі через висловлювання артиста про другого учасника ДТП - кримського татарина.

Пізніше актор приніс вибачення за свої слова , зазначивши , що журналісти спотворили їхню суть .

Панін гастролював по Криму з виставою «За двома зайцями». Запланований у п'ятницю в Євпаторії у місцевому театрі показ вистави був скасований. Глядачам повернули гроші за квитки.

За матеріалами: «15 минут»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

341