Європарламент ухвалить резолюцію про неприпустимість дій Росії відносно України, які спрямовані на зрив підписання угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, йдеться про розв'язування Росією торговельної війни, метою якої є зрив євроінтеграції України. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ по завершенні дебатів з українського питання заявив Кшиштоф Лісек, депутат Європарламенту від Польщі.

«Ми як Європарламент будемо вживати заходів. Через два тижні у Страсбурзі відбудеться пленарне засідання. Ми обговорювали на засіданні комітету з питань міжнародних відносин необхідність прийняття відповідної резолюції Європарламенту. У ній необхідно зазначити, що дії Росії проти України є неприйнятними» , - заявив Лісек.

За його словами, йдеться про розв'язування Росією торговельної війни, яка спрямована на зрив євроінтеграції України. Євродепутат зазначив, що на підготовку документа знадобиться близько тижня, а прийняти його зможуть через два тижні на черговому пленарному засіданні. У той же час Лісек зазначив, що Росія є важливим торговим партнером для багатьох країн ЄС, тому підписання угоди про асоціацію з Києвом ніяк не спрямоване проти інтересів Москви.

«Ми не можемо погодитися з діями Російської Федерації щодо українських товарів та торгівлі з Україною. Це суперечить правилам Світової організації торгівлі, суперечить нашим угодами з Російською Федерацією. Безумовно, Європейський Союз розглядає Росію як важливу країну, як важливого торговельного партнера для багатьох країн ЄС. І чесно кажучи, ми не можемо погодитися з такою ситуацією, коли Російська Федерація намагається призупинити переговори ЄС про євроінтеграцію з країнами «Східного партнерства». Природно, випадок з Україною надто очевидний і екстремальний. Але ми також бачимо, що Росія робить схожі дії проти Молдови, Вірменії, Грузії, намагається підірвати Східне партнерство», - заявив європарламентарій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215