Крим з початку цього року вже відвідали 5 млн туристів, а до кінця року очікується, що їхня кількість становитиме 6 млн. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв.

«З початку року туристичний потік на 1,2% більший, ніж минулого року за рахунок збільшення кількості туристів, які приїжджали навесні, взимку і раннім літом. Із 5 мільйонів майже 4 мільйони приїхали у липні та серпні», - повідомив Лієв.

Він зазначив, що нинішній зимовий сезон у Криму був найбільш успішним за всі роки незалежності. За цей період туристичний потік зріс більш ніж на 20% порівняно з 2012 роком.

За словами міністра, взимку Крим відвідало 100 тис. туристів. За березень-квітень кількість відпочивальників у Криму збільшилася на 17,8% порівняно з аналогічним періодом 2012 року і становила 225 тисяч. На травневі свята у Криму відпочило 176,4 тис. туристів, що на 29,5% більше, ніж на травневі свята у 2012 році, повідомляє «УНІАН».

«За четвертий сезон, який називається «легким» літом - це середина травня і червень - кількість туристів у нас була на рівні минулого року. Ми прийняли 1,3 мільйона чоловік. У високий сезон - липень-серпень - ми бачимо невеликий спад туристичного потоку, який складає близько 4% у порівнянні з минулим роком », - повідомив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277