Захисні заходи Російської Федерації проти України не суперечать ВТО. Як заявив в інтерв'ю агентству «Прайм» заступник голови Мінекономрозвитку РФ Олексій Лихачов, застосування таких заходів - широко розповсюджена практика у ВТО, також це прописано в угоді про зону вільної торгівлі країн СНД.

«Це абсолютно в логіці зовнішньої торгівлі, є тріада заходів під назвою спеціальні захисні, антидемпінгові і компенсаційні заходи, вони абсолютно прийняті до ВТО. Але й також у відповідності з угодою про зону вільної торгівлі (між країнами-учасницями СНД - Ред.) ми можемо вводити певні заходи тарифного та нетарифного регулювання», - зазначив Лихачов, повідомляє РІА «Новости».

При цьому в ЄЕК, коментуючи заяву президента РФ Володимира Путіна про захисні заходи при Асоціації України з ЄС, зазначили, що «ці заходи, в разі їх введення, не будуть жорсткішими, ніж для інших країн-членів ВТО».

Нагадаємо, Путін повідомив напередодні, що Митному союзу, у разі підписання Україною та ЄС угоди про зону вільної торгівлі, запланованого на листопад, доведеться вжити захисні заходи.

Як повідомляв ForUm, російська митниця з 14 серпня посилила контроль за вантажами практично всіх українських експортерів.

Європейська комісія закликала Україну і Росію якнайшвидше врегулювати торговельну суперечку відповідно до правил та зобов'язань Всесвітньої торгової організації.

Європейський Союз називає неприйнятними будь-які економічні загрози з боку Росії на адресу України, пов'язані з можливим підписанням Угоди про асоціацію з ЄС.

У понеділок, 26 серпня, українська делегація на чолі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим прибуде до Москви для консультацій у світлі планів співпраці України з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

862