Литва готова допомогти Україні в процесі євроінтеграції і закликає українських політиків ефективно використовувати час перед Вільнюським самітом «Східного партнерства», на якому планується підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це заступник посла Литви Марюс Януконіс заявив на засіданні Політичного етапу Національного круглого столу «Взаєморозуміння заради європейського майбутнього».

Він підкреслив, що залишається небагато часу до запланованого на листопад Вільнюського саміту.

«Але у нас багато завдань і з боку України, і з боку ЄС. Україна повинна довести, що готова до підписання Угоди про асоціацію і також активно представляти свої досягнення і пояснювати даний стан речей у країнах ЄС», - сказав Януконіс.

За його словами, Литва готова допомогти Україні у цьому процесі, ініціатива повинна виходити в першу чергу з боку України, повідомляє «УНІАН».

«Ефективна кампанія і вдома, і за кордоном неможлива без узгоджених дій влади, опозиції і суспільства», - підкреслив він.

Також Януконіс додав, що широке узгодження стратегічних питань зовнішньої політики сьогодні має стати одним з головних пріоритетів в Україні.

Крім того, він зазначив, що очікує від Верховної Ради України конструктивної роботи.

«Закликаємо всі політичні сили й активну частину суспільства продуктивно використовувати час, що залишився до Вільнюського саміту», - підкреслив заступник посла.

Як раніше повідомляв ForUm, 15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163