Державна ветеринарна та фітосанітарна служба здійснюватиме цілодобовий контроль за продажем, зберіганням і приготуванням їжі на Сорочинському ярмарку, який пройде 20-25 серпня в селі Великі Сорочинці (Полтавська область), повідомили в прес-службі Держветфітослужби.

Згідно з прес-релізом, цього року близько 85 учасників Сорочинського ярмарку будуть надавати послуги у сфері харчування, при цьому, за попередніми підрахунками, їм доведеться нагодувати понад 500 тис. гостей.

«Тому, щоб запобігти харчовим отруєнням або іншим захворюванням, Державна ветеринарна служба проводитиме контроль не тільки за реалізацією продукції, а й за її зберіганням та умовами приготування», - повідомила прес-служба.

Всім учасникам, які подали заявки на участь у ярмарку, відомство направило пам'ятки з вимогами щодо реалізації тварин, продуктів харчування і надання послуг у сфері громадського харчування. Крім того, учасникам повідомили, які страви заборонено продавати на ярмарку. Зокрема, цього року заборонені кремові кондитерські вироби з масляним і заварним кремом, молочні коктейлі, субпродуктові ковбасні вироби і сальтисон, відварне м'ясо і субпродукти, страви з рубленого м'яса, шаурма, м'ясні фарші та вироби з них, овочеві та м'ясні салати, гриби дикорослі свіжі.

Крім того, з метою забезпечення ефективного контролю за торгівлею на ярмарку буде забезпечено цілодобове чергування фахівців обласних державних установ ветеринарної медицини та відділу ветеринарної міліції УМВС України в Полтавській області. Також організовано діяльність лабораторії ветсанекспертизи.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272