Протягом цього тижня майже на всій території України утримається спекотна погода.

Про це, як повідомляє прес-служба ДСНС, на брифінгу заявив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

За його словами, протягом поточного тижня погоду в Україні визначатиме область підвищеного тиску. На більшій території опадів не очікується.

«По-літньому спекотна погода буде утримуватися протягом найближчих днів. Лише в західних областях пройдуть короткочасні дощі з грозами, шквалистим посиленням вітру до 15-20 м/с. Тут буде трохи прохолодніше, ніж на решті території України», - розповів Прокопенко.

За його словами, 20-24 серпня температура повітря на заході становитиме +24... +30°; 21-22 серпня - +19...+24°, на решті території - +27...+33°. На півдні в ці дні стовпчики термометрів піднімуться до +35°.

Також Прокопенко повідомив, що протягом 25-29 серпня в Криму, Приазов'ї, Дніпропетровській та східних областях опадів не передбачається. На решті території буде спостерігатися нестійкий характер погоди. Місцями короткочасні дощі, грози. Температура повітря +26...+32° С. Тільки 25-26 серпня у південних областях стовпчики термометрів піднімуться до +30...+35° С.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183