Міністерство соціальної політики працює над низкою ініціатив, мета яких - полегшити повернення на ринок праці молодих матерів, що виходять з відпустки з догляду за дитиною до 3-х років. Про це заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська, повідомляє прес-служба відомства.

Міністр уточнила, що зараз йдеться про дві такі ініціативи.

«По-перше, жінка, яка вийшла з відпустки з догляду за дитиною і протягом 6 місяців за допомогою служби зайнятості не змогла знайти роботу, отримає право на пільгове працевлаштування. При цьому роботодавець, який працевлаштував таку жінку, матиме право на отримання дотації в розмірі 1 мінімальної зарплати на місяць протягом року, що на сьогодні становить 13764 грн на рік», - пояснила Королевська.

«По-друге, жінка, яка перебуває у відпустці з догляду за дитиною, має право на отримання ваучера на професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації на суму 11,6 тис. грн», - повідомила міністр.

Нагадаємо, 1 липня набули чинності зміни до пенсійного законодавства, згідно з якими відпустка у зв’язку вагітністю та пологами (майже 4 місяці) зараховується до страхового стажу жінок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

811