За результатами досліджень Держсанепідслужби Донецької області, перевищень гранично допустимих концентрацій аміаку в атмосферному повітрі в Горлівці не встановлено, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

«Оперативною лабораторною групою Горлівської філії ДУ «Донецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» були відібрані проби атмосферного повітря на наявність і рівень забруднення аміаком на межі санітарно-захисної зони підприємства на відстанях 800 і 1000 метрів при північно-західному напрямку вітру. За результатами досліджень перевищень гранично допустимих концентрацій аміаку в атмосферному повітрі не встановлено. Загроза життю і здоров'ю населення міста в даний час відсутня», - йдеться в повідомленні.

Держсанепідслужба Донецької області продовжує лабораторні дослідження стану атмосферного повітря в місті Горлівка.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком, з подальшим викидом.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196