Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів досі не отримала від Росспоживнагляду ніяких офіційних повідомлень, що стосуються претензій до імпортованої кондитерської продукції корпорації Roshen до Росії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив глава Держспоживінспекції України Сергій Орєхов на брифінгу в Києві.

«На сьогоднішній день ніяких офіційних повідомлень про заборону ми не отримували. Є заява на сайті, але, мені здається, повинен прийти документ, що має юридичну силу», - сказав він.

За його словами, в першому кварталі 2013 року Держспоживінспекцією України були проведені перевірки низки кондитерських фабрик, серед яких і Roshen.

«Претензій до них у нас виявлено не було», - підсумував Орєхов.

Нагадаємо, 29 липня стало відомо, що Росспоживнагляд заборонив ввезення до РФ кондитерських виробів компанії Roshen, після того, як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

31 липня Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду для вирішення питання щодо заборони ввезення продукції компанії Roshen в Російську Федерацію.

1 серпня глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що офіційних звернень від української сторони з приводу переговорів з Росією щодо претензій до продукції корпорації Roshen не надходило, тому згоди на такі переговори не було дано.

6 серпня в Росспоживнагляді заявили, що більше 90% досліджених зразків кондитерської продукції компанії Roshen не відповідають нормативам.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

816