За підсумками першого півріччя 2013 року, Україна перебуває на п'ятому місці за кількістю туристів, які відвідали Грузію. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Михайло Уклеба.

«Торік у нас побували 76 тис. туристів (з України - Ред.). За шість місяців 2013 р. зростання (туристичного потоку - Ред.) склало 73%, це десь близько 50 тис. українських туристів», - підкреслив він.

Також дипломат підкреслив, що за перше півріччя 2013 р. товарообіг між Україною та Грузією склав 341,6 млн доларів. «Експорт Грузії в Україні склав близько 70 млн доларів, а імпорт до Грузії з вашої країни – 272,4 млн доларів. Тобто , баланс на користь України», - зазначив посол.

За словами грузинського посла, найбільш експортованими товарами з Грузії є етиловий спирт і спиртові настоянки, мінеральні води, феросплави, залізничні локомотиви, горіхи і вино. Зі свого боку, Україна, як зазначив Уклеба, найбільше експортує до Грузії сигарети з тютюну і замінників, олію соняшникову та бавовняну, кокс і напівкокс, вироби з чорних металів і харчову продукцію.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188