Державна екологічна інспекція в Донецькій області не була вчасно повідомлена про аварію на заводі з виробництва аміаку ПАТ «Концерн Стирол». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу в Кабміні заявив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

«Якщо служба Держпромнагляду про вибух була сповіщена вчасно, то екологічна інспекція Донецької області ні. Це одне з питань для розгляду комісії», - сказав він.

Міністр підкреслив, що потрібно зробити кадрові висновки щодо відповідності займаним посадам урядовців, які відповідають за оповіщення.

«Потрібно чітко прописати відповідальність посадових осіб за несвоєчасне інформування та вжиття відповідних заходів при виникненні нестандартних ситуацій», - заявив Проскуряков.

Нагадаємо, 6 серпня під час капітального ремонту заводу №1 ПАТ «Концерн Стирол» стався викид газу аміаку, за попередніми даними - через розрив аміакопроводу. У результаті загинули п'ятеро осіб (бригадир-монтажник, троє монтажників та електрогазозварник). До реанімації потрапили 9 горлівчан. Всього госпіталізовано 22 людини.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170