Екологічне середовище не постраждало внаслідок аварії на заводі з виробництва аміаку ПАТ «Концерн Стирол» у Горлівці. Про це сьогодні, 7 серпня, під час відвідування концерну заявив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, повідомляє прес-служба Горлівської міської ради.

Він також зазначив, що дана аварія - одна з найважчих, які сталися останнім часом у хімічній галузі.

«Тому завдання урядової комісії - намітити шляхи, щоб уникнути такого в майбутньому, і надати допомогу постраждалим, сім'ям загиблих, які, на жаль, у нас є. Ми на цьому сконцентровані», - заявив чиновник.

Бойко підкреслив, що масштаби події повинна оцінити комісія: «Буде проведена перевірка відповідності проведених ремонтних робіт, діагностика самого газопроводу щодо тієї ділянки, яка піддалася розриву».

Також віце-прем'єр-міністр зазначив, що екологічне середовище міста не постраждало. «Ми були на місці, і переконалися в тому, що для навколишнього середовища негативних впливів немає, але нам належить оцінити, що необхідно, щоб таких випадків не було», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня о 14 год. 30 хв. в місті Горлівка на території заводу з виробництва аміаку ПАТ Концерн «Стирол» сталася аварія. При проведенні ремонтних робіт на естакаді біля цеху №1 сталася розгерметизація труби діаметром 150 мм з рідким аміаком з подальшим викидом.

Санітарно-епідеміологічна служба Горлівки повідомляє, що перевищення гранично допустимої концентрації аміаку не виявлено.

Держпромнаглядом створено комісію для спеціального розслідування надзвичайної події на «Стиролі».

Президент України Віктор Янукович доручив надати допомогу потерпілим на «Стиролі».

Кількість постраждалих на аміачному заводі №1 ПАТ Концерн «Стирол» збільшилася до 22 осіб, 5 людей загинули.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252