У Києві до семи з половиною років позбавлення волі засудили 32-річного водія за побиття бейсбольною битою пішоходів, які зробили йому зауваження за некоректну поведінку на дорозі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Святошинського району міста Києва.

Злочин стався ще у 2010 році на вул. Симиренка у Святошинському районі столиці.

Проїжджаючи через арку у двір одного з будинків, водій позашляховика побачив пішоходів, які проходили повз. Однак замість того, щоб пригальмувати і пропустити людей, чоловік включив передачу і швидко поїхав. Внаслідок цього з-під коліс автомобіля на одну з перехожих полетіло каміння і бруд.

Обурюючись на водія, жінка голосно висловила своє невдоволення на його адресу. На це зауваження чоловік відреагував неадекватно: вийшов з машини і вдарив жінку по обличчю.

На захист дружини кинувся її чоловік, після чого між ним і водієм зав'язалася бійка. Під час сутички водій схопив дерев'яну бейсбольну биту і завдав тілесних ушкоджень обом потерпілим.

Унаслідок нападу жінка отримала закриту черепно-мозкову травму, а її чоловік отримав важкі ушкодження, що призвели до інвалідності.

Суд підтримав позицію державного обвинувачення і визнав нападника винним у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст. 121 КК України - умисне тяжке тілесне ушкодження, ч. 1 ст.122 КК України - умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості та ч.4 ст.296 КК України - хуліганство і призначив йому покарання на строк 7 років і 6 місяців.

Крім того, суд задовольнив цивільні позови потерпілих і зобов'язав засудженого виплатити на їх користь майже 175 тис. гривень матеріальної та моральної шкоди.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176