Наруга над державним прапором України з боку учасників американської панк-групи Bloodhound Gang, вчинена під час виступів у київському та одеському клубах, абсолютно неприйнятна. Про це в коментарі кореспонденту ForUm'у повідомила заступник директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Олена Ващенко.

«Якщо говорити про інциденти, які були в одному з одеських і київських клубів на основі матеріалів засобів масової інформації, є всі моральні та етичні підстави говорити про абсолютну неприйнятність дій представників американської музичної групи», - повідомила вона.

Ващенко впевнена, що правоохоронними органами України будуть розглянуті ці інциденти і вжиті відповідні заходи. «Подібним діям, пов'язаним з наругою над державними символами, немає виправдання ніяким так званим «епатажем», - підкреслила вона.

Нагадаємо, бас-гітарист панк-групи Bloodhound Gang Джаред Хасселхофф під час концерту 30 липня в Києві помочився на сцені на державний прапор України.

Потім на концерті в Одесі він підтерся російським прапором. Слідчий комітет Росії вже організував процесуальну перевірку за фактом осквернення державного прапора РФ.

Міністерство внутрішніх справ внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про наругу над українським прапором басистом американської панк-групи Bloodhound Gang Джаредом Хасселхофф.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

332