Захворювання дітей у дитячому садку Іллічівська могло статися через порушення санітарних норм. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

«За попередніми результатами розслідування встановлено порушення санітарно-протиепідемічного режиму персоналом закладу», - наголошується в повідомленні.

За інформацією Державної санітарно-епідеміологічної служби України, у результаті спалаху гострої кишкової інфекції, що сталася з 31 липня по 1 серпня серед вихованців дитячого садка №8 відділу освіти Іллічівської міської ради в Одеській обл., постраждало 18 дітей.

Станом на 2 серпня 2013 року в лікарні в інфекційному відділенні перебувають 13 дітей, решта - на амбулаторному лікуванні.

У 17 дітей встановлено попередній діагноз - гострий гастроентероколіт, в однієї дитини - функціональне порушення травлення, кетоацидоз. Медична допомога надається в необхідному обсязі.

Головним управлінням Держсанепідслужби на водному транспорті проведено санітарно-епідеміологічне обстеження дитячого навчального закладу, для лабораторних досліджень відібрані зразки харчової продукції, з об'єктів довкілля взяті гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору. Проведено бактеріологічні обстеження контактних дітей та працівників закладу.

Крім того, вжиті адекватні заходи реагування: відповідальні особи притягнуті до адміністративної відповідальності, в дитсадку проведена заключна дезінфекція, підготовлено припис про призупинення функціонування закладу.

Розслідування спалаху триває, лабораторні дослідження тривають. Дане питання знаходиться під контролем Держсанепідслужби України.

Нагадаємо, раніше з посиланням на ДСНС повідомлялося, що в Іллічівську Одеської області 31 липня та 1 серпня з дитячого садка «Перлинка» в інфекційне відділення Басейнової лікарні на водному транспорті, попередньо з харчовим отруєнням, госпіталізовано 13 дітей.

Прокуратура перевірить причини захворювання дітей у іллічівському дитсадку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325