У столичному метрополітені встановлять вендингові автомати з продажу преси «Медіамат», повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Така необхідність виникла у зв'язку з невідповідністю торгівлі з лотка новим правилам пожежної безпеки, будівельним нормам і вимогам Міністерства інфраструктури України.

При цьому в КМДА зазначили, що більше року тому на нараді профспілок підприємців та розповсюджувачів преси разом з керівництвом метрополітену було прийнято рішення про об'єднання зусиль та інвестицій для розробки нової форми продажу преси - вендингових автоматів «Медіамат».

«Нова форма торгівлі покликана виступити як альтернатива продажу газет і журналів з лотка і розширити ринок преси. Поетапний перехід від одного виду торгівлі до іншого дозволить підприємцям, представникам преси і покупцям оцінити переваги нової системи», - запевняє міська влада.

До проектування місць для встановлення автоматів були залучені фахівці проектного інституту «Укрметротуннель» - єдиної організації, яка має право на розробку подібних проектів у метро.

Наразі технічна документація проекту узгоджується зі службами Київського метрополітену. Після цього етапу автомати почнуть монтувати безпосередньо на місцях їх установки.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163