Співробітники Міністерства доходів і зборів знайшли в українських портах 553 контейнери, термін перебування яких під митним контролем був вичерпаний.

При цьому в 34% таких контейнерів сталося псування товарів, а 7% «прострочених» контейнерів Іллічівського морського торгового порту взагалі не вдалося відкрити через їх зношеність. Такі результати інвентаризації, проведеної працівниками Міндоходів в Одеському та Іллічівському морських торговельних портах, Іллічівському рибному порту і морському торговому порту Південний, повідомили в прес-службі міністерства.

Перевірка була проведена в період з 8 по 22 липня 2013 року і стосувалася контейнерів, що знаходяться на територіях портів більше 90 днів. Метою інвентаризації було встановлення кількості «прострочених» контейнерів, з'ясування характеру вантажів та прискорення процедури вивезення контейнерів з території портів.

Фахівці Міндоходів виявили, що більшість контейнерів перевищили терміни перебування в портах, що надійшли з-за кордону, а їхні одержувачі з невстановлених причин не займаються процедурою декларування.

За результатами інвентаризації було прийнято рішення вести чіткий облік часу перебування вантажів у морських портах і організувати їх своєчасну передачу на склад митного органу, зазначили в міністерстві.

Також планується провести роботу з одержувачами вантажів з метою прискорення їх декларування та розглянути доцільність внесення змін до законодавства, які врегулюють перебування товарів на територіях портів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175