Прокурорська перевірка виявила незаконну експлуатацію праці двох неповнолітніх на одному з коломийських підприємств. Як повідомляє прокуратура Івано-Франківської області, встановлено, що там протягом двох місяців незаконно використовувалася праця неповнолітніх підлітків - 14 та 15 років.

Посадові особи заводу допустили грубі порушення трудового законодавства, оскільки приймати на роботу наймолодшого з них вони взагалі не мали права. При цьому підлітки працювали без укладання трудових договорів і попереднього проходження медичного огляду. Більше того, вони працювали по 14,5 годин на день і по 12 годин вночі, у вихідні та святкові дні, не отримуючи за це належної плати у підвищеному розмірі.

За даними фактами Коломийською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальне провадження за ст. ст. 150, 172 КК України (експлуатація дітей та грубе порушення законодавства про працю).

Крім того, прокуратура зобов'язала керівництво заводу за наявності згоди батьків, офіційно, з дотриманням норм чинного законодавства, працевлаштувати 15-річного юнака, і не допускати в майбутньому випадків використання найманої праці неповнолітніх дітей, які не досягли відповідного віку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186