Українського рибалку, який вижив після аварії в Азовському морі, в Росії заарештовувати не будуть. Про це повідомила кореспондентові ForUm'у заступник директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олена Ващенко.

За її словами, щодо Олександра Федоровича порушили кримінальну справу за 256 статтею Кримінального кодексу Російської Федерації «Незаконний вилов біологічних ресурсів».

«МЗС працює зі своїми російськими колегами над питанням повернення Олександра Федоровича на батьківщину, де він зможе продовжити лікування. Однак, за нашою інформацією, такий запобіжний засіб як взяття його під арешт не застосовуватиметься», - повідомила Ващенко.

Також вона зазначила, що згідно з інформацією, отриманою Генеральним консульством України в Ростові-на-Дону від головного лікаря центральної районної лікарні Єльська, курс лікування нашого співвітчизника скоро завершиться.

«Пацієнт почувається задовільно, зроблені хірургічні втручання дали позитивні результати, що дає підстави стверджувати про відсутність загроз для його життя і здоров'я. Ми б хотіли підкреслити, що вся медична допомога Федоровичу надається безкоштовно і російськими лікарями вживаються всі заходи для його одужання», - додала Ващенко.

Також вона висловила сподівання, що найближчим часом Федорович повернеться в Україну.

Як повідомляв ForUm, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Рибальське судно перекинулося, внаслідок чого загинули двоє українців, ще двоє зникли безвісти, одного вдалося врятувати.

Начальник відділу Донецького прикордонного загону Сергій Данилюк заявив, що українські рибалки, які загинули на Азові, вийшли в море з дотриманням всіх вимог законодавства, а їхньою метою був не промисел, а відпочинок.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість діями прикордонників Росії, які призвели до загибелі громадян України.

22 липня було знайдено тіла всіх загиблих під час зіткнення суден.

Слідчі порушили кримінальну справу за статтею «Порушення правил кораблеводіння».

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208