Верховний суд Італії у вівторок, 30 липня, розпочав розгляд апеляції адвокатів екс-прем'єра країни Сільвіо Берлусконі на вирок у справі про податкові махінації, повідомляє Reuters.

У ході засідання державний обвинувач попросив суд скоротити заборону на заміщення Берлусконі державних посад з п'яти до трьох років. У той же час прокурор зажадав залишити в силі покарання у вигляді одного року в'язниці.

У середу, 31 липня, відбудеться ще одне засідання суду, під час якого будуть заслухані докази адвокатів захисту. Підсумкове рішення Верховний суд оголосить наступного дня, 1 серпня, пише «Lenta.ru».

Вирок Берлусконі у справі про фінансові махінації був винесений судом першої інстанції в жовтні 2012 року. Суд визнав доведеною провину політика в тому, що очолюючи компанію Mediaset, яка займалася купівлею прав на показ американських фільмів в Італії, він завищував їх вартість з метою відходу від податків.

Берлусконі був засуджений до чотирьох років в'язниці, проте через амністію термін був скорочений до одного року. Крім цього, політику заборонили займати державні посади на п'ятирічний термін. У травні 2013 року апеляційний суд залишив вирок у силі.

У 2013 році Берлусконі отримав тюремні терміни ще у двох кримінальних справах. У березні його засудили до року в'язниці за незаконне прослуховування політичних опонентів, а в червні - до семи років позбавлення волі за сексуальний зв'язок з неповнолітньою танцівницею.

Адвокати Берлусконі регулярно подають апеляції на всі судові рішення, у зв'язку з чим політик досі залишається на волі. Сам він заперечує всі звинувачення, вважаючи їх підступами політичних опонентів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200