Прокурор Максим Лавренюк заявляє, що підозрюваний у хабарництві ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник умисно ухиляється від участі у судовому засіданні, де мають розглянути клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Про це він сказав сьогодні у ході засідання у Печерському райсуді Києва.

У ході судового засідання слідчий Олег Зайцев, якого суд зобов'язав провести медичну експертизу щодо стану здоров'я Мельника, заявив, що вчора ввечері Мельник не погодився на медичний огляд провідних фахівців Міністерства охорони здоров'я.

«До приходу лікарів із МОЗ Мельник ходив по палаті і вживав їжу. Коли фахівці із МОЗ прийшли до нього, він відмовився від огляду, посилаючись на тяжкий стан його здоров'я. У такому випадку лікарі не можуть проводити медичний огляд Мельника, навіть після зобов'язання суду», - сказав Зайцев, повідомляє «УНІАН».

Тим часом слідчий також зазначив, що у довідці, яку надали суду захисники Мельника, немає ніякої інформації, що підозрюваного готують до операції.

Крім того, за його словами, лікарі Ірпінської центральної клінічної лікарні, куди вчора ввечері привезли Мельника, не підтвердили необхідність проведення йому операції.

Також слідчий підкреслив, що під час затримання Мельника його не могли втримати троє співробітників правоохоронних органів.

«Враховуючи ці дані, ми вважаємо, що Мельник умисно ухиляється від судового засідання, де суд повинен розглянути клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Мельник активно симулює свій стан. Ніхто не заперечує, що у нього, можливо, є хвороба, але вона не заважає йому брати участь у судовому процесі», - зазначив прокурор Лавренюк.

Разом з тим захисники Мельника звернулися до суду з клопотанням щодо порушення прав Мельника.

«Мельник зараз не є підозрюваним, оскільки йому ще не було вручене повідомлення про підозру. Зараз він є свідком у справі. Порушуються його права як свідка. Прошу суд зобов'язати провести перевірку, хто саме викликав «швидку допомогу» комерційної клініки «Борис», яка вчора доставила його до суду, і хто оплачував їхні послуги», - зазначив адвокат Руслан Місюна.

Однак слідчий суддя Марія Пилаєва відхилила клопотання захисників.

Зараз суд пішов до нарадчої кімнати для розгляду клопотання прокурора щодо обрання Мельнику запобіжного заходу.

Нагадаємо, Мельник був затриманий 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України.


Він вимагав та отримав від двох осіб хабара у розмірі 40 і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у свій вуз.

Мельник був затриманий на 72 години, упродовж яких суд так і не обрав йому запобіжний захід. По закінченню цього часу ректора відпустили.

За інформацією адвокатів, у їхнього підзахисного гіпертонічний криз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238