Позбавлення державних вузів держзамовлення – це абсолютно правильно. Таку думку у коментарі ForUm'у висловила народний депутат України II, III, IV, V, VI скликань, член КПУ, фахівець з питань освіти Катерина Самойлик.

«А навіщо кидати державні бюджетні гроші вузам, які не користуються попитом? А значить, і якість освіти у них відповідна», - вважає вона.

Самойлик переконана, що рішення про звільнення ректора за недобір потрібно приймати згідно з умовами його контракту і трудового законодавства.

«У нинішніх умовах, щоб звільнити, можна знайти виверти. Адже ми зараз самі бачимо рівень вищої освіти і новини про хабарі ректорам», - сказала екс-нардеп.

За її словами, вузам необхідно вміти працювати на сучасному рівні.

«Нема авторитету вузів – нема і держзамовлення. Набір абітурієнтів – це показник роботи вищого навчального закладу», - підкреслила Самойлик.

Нагадаємо, міністр освіти і науки Дмитро Табачник заявив, що державні вищі навчальні заклади, які не користуються популярністю у абітурієнтів, будуть позбавлені держзамовлення, а з їхніми керівниками будуть розірвані трудові договори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129