Згідно з даними Державної служби статистики, кількість вищих навчальних закладів в Україні неухильно знижується. Так, у 2012-1013 навчальному році в країні діє 489 ВНЗ I-II рівнів акредитації та 334 – III-IV рівнів. Роком раніше їхня кількість становила 501 і 345 вузів відповідно. Тенденція до зменшення кількості навчальних закладів в Україні спостерігається після 2003-2004 рр.

Про необхідність наведення порядку у навчальних закладах, які називають себе вищими, в Україні говорять вже довгі роки. Але, як стверджують експерти, тут спрацьовує і принцип природного відбору: буває, що роботодавець просто просить випускників деяких альма-матер не турбувати...

У ході вступної кампанії-2013 є свої аутсайдери, вчитися у яких не захотів ніхто. Міністр освіти і науки Дмитро Табачник зазначив, що повний список вузів, які не отримали заяв, буде оприлюднений увечері 30 липня. Але вже сьогодні відомо, як покарають за непопулярність. Державні вузи позбавлять держзамовлення, паралельно звільнивши керівництво. Приватники ризикують втратити ліцензії.

Про те, наскільки доцільно закривати непопулярні вузи і до чого призведе подібна ініціатива, ForUm запитав у експертів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1487