Через незадовільний стан доріг в Україні цього року сталося 646 ДТП. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу заявив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС Сергій Будник.

«Сьогодні в Україні зареєстровано 1055 місць концентрації ДТП. З них на автомобільних дорогах - 214, а на вулицях населених пунктів - 841», - заявив він.

Будник підкреслив, що за перше півріччя 2013 року на автомобільних дорогах через незадовільний стан було зареєстровано 274 ДТП, в тому числі 68 пригод з потерпілими, внаслідок яких 24 людини загинули і 110 були травмовані.

«На вулицях населених пунктів за цей же період сталося 372 ДТП, в тому числі 29 пригод з потерпілими, внаслідок яких 4 особи загинули і 35 були травмовані», - зазначив він.

Представник МВС також повідомив, що цього року за порушення правил утримання вулично-дорожньої інфраструктури до адміністративної відповідальності було притягнуто 5810 посадових осіб дорожньо-комунальних організацій, в тому числі 625 осіб за порушення, що спричинили створення аварійної обстановки.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович вважає неприпустимим стан справ, що склався у сфері дорожнього будівництва, зокрема, щодо якості автомобільних доріг загального користування та вулиць і доріг комунальної власності.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235