Україна демонструє «позитивний тренд» у питанні підписання запланованої на листопад Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, і зможе підписати цей документ, якщо виконає раніше висунуті для цього умови. Про це сказав єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле в опублікованому сьогодні інтерв'ю польському виданню Gazeta Wyborcza.

«Звичайно, Україна зможе у листопаді підписати Угоду про асоціацію, це залежить від неї самої. Позицію щодо цієї справи чітко висловила Рада Європейського союзу: країна повинна припинити вибіркове правосуддя, реформувати виборче законодавство і показати прогрес у впровадженні європейських стандартів», - сказав він.

«Бачу певний позитивний тренд: уряд розуміє, наскільки важливий договір для країни і для нас», - зазначив Фюле.

Єврокомісар також висловив упевненість в тому, що українська влада однозначно хоче інтеграції з Європейським Союзом, а не вибирає між Заходом і Митним союзом, створеним Російською Федерацією, повідомляє «УНІАН».

Фюле також сказав, що ЄС не підготував ніякого «плану Б» щодо Угоди про асоціацію з Україною, зазначивши, що навіть, якщо з якихось причин даний документ не буде підписаний - це не штовхне Україну в обійми Росії.

«Якщо цього не відбудеться, то це не зменшить ролі України в регіоні, навпаки - посилить її і створить великі можливості співпраці з усіма сусідами, у тому числі з Росією», - сказав він.

У той же час він не дав прямої відповіді на запитання журналіста, чи залишається звільнення з в'язниці екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко обов'язковою умовою для підписання Угоди про асоціацію.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ України Леонід Кожара прогнозує, що українська сторона у вересні вирішить проблемні питання, необхідні для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна працює над виконанням критеріїв Європейського Союзу для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

329