У Міністерстві закордонних справ України підтверджують отримання ноти від російського посольства з приводу зникнення меморіальної таблички міністру внутрішніх справ, прем'єр-міністру Російської імперії (1906-1911) Петру Столипіну в Києві.

«МЗС України звернулося до компетентних органів з метою проведення перевірки цієї ситуації. Переконані, що за результатами цієї перевірки будуть вжиті всі необхідні заходи», - повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу відомства.

Нагадаємо, Шевченківське райуправління міліції Києва розслідує кримінальне провадження у зв'язку зі зникненням з фасаду будинку на вул. Гончара, 33 у Києві меморіальної таблички П.Столипіна. Розслідування проводиться за фактом, зазначили в міліції. Підозрюваних у справі поки немає.

У понеділок, 29 липня, з'явилася інформація про зникнення меморіальної дошки. На місці, де вона раніше висіла, немає ніяких слідів вандалізму. Зовні видно, що її акуратно викрутили без всяких пошкоджень стіни.
Посольство Росії в Україні передало ноту українському МЗС у зв'язку з викраденням таблички. У посольстві назвали інцидент «підлим варварським актом» і заявили, що розраховують на те, що винні будуть знайдені і понесуть заслужене покарання.

У вересні 2011 року в Києві на будівлі на вул. Гончара, 33 відкрили меморіальну дошку Столипіну з нагоди 150-ї річниці з дня його смерті. Через кілька місяців після відкриття дошка піддалася вандалізму - невідомі завдали по ній удари, в результаті чого на ній залишилися сліди. У російському посольстві засудили цей акт вандалізму і направили ноту з приводу цього інциденту в МЗС України з надією на відповідну реакцію української сторони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

894