Деснянський райсуд Києва переніс розгляд справи про загибель студента Ігоря Індила і прийняв рішення примусово доставити на наступне засідання одного з ключових свідків у зв'язку з його повторною неявкою.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства з посиланням на державного обвинувача Наталю Сему.

За її словами, на сьогоднішньому засіданні мала свідчити людина, яка 17 травня 2010 року перебувала у приміщенні Шевченківського райуправління міліції як затримана і була поруч з Індило.

«Свідчення цієї людини важливі для продовження судового розгляду кримінальної справи і встановлення в ньому істини, тому стороною обвинувачення було заявлено клопотання про її примусове приведення», - зазначила Сема і додала, що вказане клопотання було задоволено судом та підтримано усіма сторонами процесу.

Крім того, на наступне засідання, яке відбудеться 14 серпня об 11:00, суд викликав ще трьох свідків.

Нагадаємо, на попередніх засіданнях у справі про загибель Ігоря Індила свідчення вже дали п'ять співробітників Шевченківського райуправління міліції, двоє з яких 17 травня 2010 р. чергували в приміщенні Шевченківського РУ ГУ МВС України в м. Києві, а також лікар швидкої медичної допомоги, який того ж дня виїжджав на виклик до Шевченківського райуправління.

Індило помер у Шевченківському районному відділі міліції Києва 18 травня 2010 року - дільничний міліціонер забрав його з одного з гуртожитків Києва у відділення міліції, а на ранок батьків попросили забрати тіло хлопця з моргу.

ГУ МВС у Києві назвало причиною смерті Індила закриту черепно-мозкову травму, яку він отримав нібито після падіння з ліжка через сильне алкогольне сп'яніння.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

869