Посольство Росії в Україні направило ноту в українське Міністерство закордонних справ з проханням відновити меморіальну дошку, встановлену у вересні 2011 року у зв'язку зі 100-річчям загибелі прем'єр-міністра Росії у 1906-1911 роках Петра Столипіна в Києві на вулиці Гончара,33.

Про це у коментарі кореспонденту ForUm'у повідомив прес-аташе посольства РФ в Україні Олег Гришин.

«Ми направили ноту у МЗС України, розраховуємо, що меморіальна дошка буде відновлена ​​на колишньому місці, а винні у її викраденні будуть знайдені та понесуть заслужене покарання», - підкреслив він.

Разом з тим Гришин зазначив, що російське посольство не зверталося з відповідною заявою до київської міліції. «Згідно з процедурою, ми не можемо звертатися до відповідних органів, ми лише можемо зі свого боку написати ноту», - сказав він.

У свою чергу, у ГУ МВС України міста Києва не надходила заява про зникнення меморіальної дошки міністру внутрішніх справ, прем'єр-міністру Російської імперії (1906-1911) Петру Столипіну.

Про це повідомив начальник прес-служби ГУ МВС України у Києві Ігор Михалко. Він підкреслив, що у міліцію не надходила заява про зникнення таблички.

«Поки ми не робили ніяких дій, оскільки немає офіційного звернення до міліції. Як тільки буде заява, ми відреагуємо на ситуацію і почнемо розслідування», - сказав він.

Аліна Єремеєва, Ольга Каретникова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

351