Рух «Брати-мусульмани» заявив, що внаслідок сутичок з силами безпеки у центрі Каїра загинули не менше 120 прихильників усуненого від влади президента країни Мохаммеда Мурсі. Про це у суботу, 27 липня, повідомляє іранський телеканал Press TV.

За даними руху, що посилається на місцевих медиків, ще як мінімум чотири з половиною тисячі осіб із числа протестувальників постраждали. Офіційної інформації про кількість загиблих і поранених поки немає, відомостей про потерпілих з боку сил безпеки також не надходило.

Рух стверджує, що поліція і армія у ніч на 27 липня відкрили по демонстрантах вогонь на ураження. За словами прес-секретаря «Братів-мусульман», співробітники сил безпеки не ставили перед собою завдання вивести протестувальників із лав, а прицільно стріляли їм у голови і торс. Як повідомляє Reuters, сутички тривають, на вулицях чути постріли.

Інформація про застосування силами безпеки вогнепальної зброї з'явилася невдовзі після того, як міністр внутрішніх справ Єгипту Мохаммед Ібрагім пообіцяв розігнати багатотисячні акції протесту прихильників Мурсі у центрі Каїра. Міністр тоді запевнив, що сили безпеки діятимуть суворо у рамках закону, пише «Lenta.ru».

Демонстрації на підтримку Мурсі тривають з моменту його відсторонення від влади військовими 4 липня 2013 року. У демонстрантів регулярно відбувалися сутички з силами безпеки, які значно почастішали після пред'явлення Мурсі звинувачень у шпигунстві. Жертвами сутичок за останні тижні стали більше 200 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195