Прокуратура Київської області закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні і передала до Ірпінського міського суду обвинувальний акт щодо власника приватної кузні, яка розташована у селищі Ворзель. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Нагадаємо, приватний підприємець одночасно є депутатом селищної ради.

Він підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.172 і ч.2 ст.271 КК України, тобто у грубому порушенні законодавства про працю та у порушенні вимог законодавства про охорону праці.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік організував виконання робіт з підвищеною небезпекою, пов'язаною з виготовленням кованих виробів. Для обробки металу використовували термічні печі, які топилися скрапленим вуглеводневим газом, що був у балонах. Як з'ясувалося, один із таких балонів не пройшов чергове технічне опосвідчення.

Підприємець, згідно із законодавством, повинен був вилучити цей балон із виробництва, однак він цього не зробив.

У результаті порушення керівником законів та інших нормативно-правових актів про охорону праці у приміщенні кузні стався нещасний випадок, пов'язаний з руйнуванням балона, що призвело до його вибуху. Внаслідок вибуху одна людина загинула, ще шість отримали серйозні поранення. Вину підприємця погіршує той факт, що роботи у кузні виконувалися працівниками без офіційного працевлаштування, без створення належних та безпечних умов праці.

Крім того, виробниче приміщення (кузня), у якому здійснювалися зазначені роботи, у встановленому порядку не було прийняте в експлуатацію згідно з вимогами нормативно-правових актів. Неналежним чином функціонувала система управління охороною праці.

Депутату-підприємцю загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Нагадаємо, у приміщенні приватної кузні у м.Ворзель Київської області в цеху з виготовлення кованих виробів вибухнув балон з пропаном. Внаслідок вибуху одна людина загинула, ще шість отримали серйозні поранення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231